Mijn werkwijze

Een interieur betekenis geven

In mijn interieuradvisering ga ik altijd uit van de ruimte, het gebouw en het tijdsbeeld. Ik zie te vaak dat een trend ergens in weg is gezet zonder rekening te houden met de vraag wat het gebouw en de functionaliteit daarvan willen. Veel ruimtes waar ik kom voelen aan als los zand, ze missen grond. Dat gemis zit ook vaak verscholen in de vraag van mijn klanten: “het is helemaal nieuw ingericht, erg mooi, past goed bij elkaar en toch mis ik iets …”. Dat ‘iets’ is precies datgene wat ik goed weet te vinden. Ik noem dat het verhaal: je interieur betekenis geven in plaats van veel mooie en vaak dure spullen bij elkaar plaatsen. Ik kan een ruimte inrichten alsof die ontstaan is, een geschiedenis heeft. Door op zoek te gaan naar het verhaal van die plek en zijn bewoners, kan ik interieurs een rijke geschiedenis meegeven die mensen het gevoel geeft geworteld te zijn in hun huis. Dat bereik ik met mijn inrichtingen.

Samen met jou tot iets ‘anders’ komen

Oriënterende gesprek bij mij
Oriënterende gesprek bij mij

Dit eerste gesprek is gratis bij mij thuis of op locatie (dan worden wel reiskosten berekend). Hier gaat het om elkaar te leren kennen en te kijken of ik iets voor u kan betekenen. Ik vind dit zelf een heel belangrijk gesprek want uw interieur is iets heel persoonlijks.

Wandeling door je huis
Wandeling door je huis

Soms is het genoeg als iemand met een andere blik door je huis loopt.
Tijdens dit bezoek bespreken we maximaal drie verschillende ruimtes.
Indeling, kleur, wat kan weg of worden opgeruimd en wat er verder nog voor vragen zijn. We eindigen aan de keukentafel om een to-do lijstje te maken.

Prijs € 145,- excl. btw en evt bijkomende reistijd (€ 42.50,- per uur excl. btw)

Interieur advies
Interieur advies

Dit kan variëren tussen een enkele vraag over kleur op de muur of advies over bekleding van stoelen of de keuze van gordijnen. Maar ook is het mogelijk om een ‘totaal plan’ te maken voor één of meer ruimtes. Na het oriëntatie gesprek volgt dan een voorstel voor een plan van aanpak en de geschatte uren. Je kunt denken aan: indeling van kamers, kleuren, verlichting, stoffering en decoraties.
Natuurlijk kan ik je ook helpen bij het uitzoeken en het maken van definitieve keuzes. Omdat we vaak te maken hebben met meerdere leveranciers zal ik dit proces begeleiden om te zorgen dat alles op de juiste tijd wordt aangeleverd.
Soms is het genoeg om bij een aantal gesprekken te zijn als ’sparring partner ‘ bij een verhuis-of verbouw project om een ander licht op de zaak te werpen. Mijn uurtarief is € 80,- per uur (excl. btw). Reistijd € 42,50 per uur (excl.btw)

Hoe werkt het?

 • INTAKE

  Bij u thuis - Kennis maken - Gezamenlijk bespreken van uw wensen - Maten opnemen - evt vervolgstappen plannen

 • ONTWERPEN

  Aan de hand van intake maak ik een ontwerp of een voorstel en sfeerimpressie. Inclusief materiaalsuggesties waar mogelijk.

 • UITVOERING

  en puntjes op de i; het gezamenlijke ontwerp is de rode draad en we gaan concreet materialen, kleuren, meubels enz kiezen

 • AFRONDEN

  Het eindresultaat bespreken

Charlotte de Ridder

Waarom voor mij kiezen..

Ik wil mijn liefde en passie voor interieur met u delen en samen tot weer nieuwe ideeën komen

Ik leer van iedere klant weer wat nieuws.

ANDERS KIJKEN
100%
TRENDS ZIEN
95%
LUISTEREN NAAR UW WENSEN
100%
BIJNA 24/7
75%