Uitdagend

Een stoffen fabrikant die onlosmakelijk is verbonden met de meest prachtige zijdes uit Thailand én het mysterieuze verhaal van de plotselinge verdwijning van Jim Thompson op Paaszondag op de Cameron Highlands op Maleisië.  Zijn leven staat met vele oude foto’s en verhalen op zijn site www.jimthompson.com.
Voor mij was er eerst het verhaal en toen pas de collectie. Hij heeft me geleerd  te vertrouwen op het product zijde. Hier in Nederland heest toch een mentaliteit van doe maar gewoon lekker degelijk voor dagelijks gebruik en zijde is voor kussentjes aangezien het zo kwetsbaar is. Het blijkt dat met de juiste voorzorgsmaatregelen het een waanzinnig materiaal is. In de afgelopen jaren heb ik er “zelfs” een aantal keer banken mee gestoffeerd, echt prachtig.
Zoals veel andere grote stoffen huizen, nodigt hij af en toe collega designers uit voor een speciale collectie. Mijn favoriet is Hutton Wilkinson, die het werk van Tony Duquette voortzette na zijn dood in 1999. Duquette ontwierp o.a. kostuums voor opera, theater en musicals (en won daarmee diverse prijzen), juwelen en interieurs. Het was een flamboyante figuur. Zijn website is prachtig en laat zijn motto “more is more” mooi zien.
(tonyduquette.com/)

Jim Thompson2

Wat ik ermee deed