Stadsvilla Vlijmen rond 1900

Dit project is in verschillende jaren gedaan .

Eerst de woonkamer (met het grijze behang van Zoffany) en de eetkamer   met de streep van Farrow & Ball). We hebben toen gekozen om de oude tussen deuren weer opnieuw te restaureren en terug te plaatsen, waardoor je een prachtige door kijk naar de eetkamer hebt , en een fraaie klassieke indeling.

Het witte houtwerk ( Ral 9010) steekt mooi af bij het behang  en rechts van de tussendeuren zit nog een kast maar die is voor ‘het rustige beeld’ mee behangen.

De gordijnen zijn in stijl met de hoge plafonds op stevige houten roedes van Byron and Byron opgehangen.

De eetkamer moest zijn klassieke uitstraling behouden .Daarvoor is gekozen voor een strenge streep met weelderige gordijnen met trimmings  aan de zijkant.

Wat jaren later werd de keuken gerenoveerd. Met de bedoeling om hier ook de “overdag” kamer van te maken , gericht op terras buiten en de tuin.

Er kwam ruimte voor een grote eettafel en een tv hoek. De keuken is  strak design en de eettafel en zithoek moesten de verbinding zijn met het klassieke voorhuis.

In de ramen boven het aanrecht hangen blinds van een hip engels stel (Timney &Fowler). Zeer klassieke thema’s verwerkt op moderne wijze, altijd met een twist.

Voor de tv en eethoek heb ik een  zijden stof laten plakken op papier (James Hare) en daarmee behangen. Dit geeft een luxe strakke uitstraling , maar is eigelijk een moderne manier van het klassieke  muren bespannen met stof. Strakke hoekbank  met ‘vaal aubergine stof’ ( Prades ). Aan de grote eiken eettafel met stalen  onder frame  (Herenhuis), staan kuip stoeltjes ( Baan ) met zilver achtige stof.